Για την πλοήγηση

header image

Ενεργειακή Διπλή Υάλωση


Η εταιρεία μας με πιστοποίηση στην διπλή υάλωση (ΤΝΟ Ολλανδίας ), καταρτισμένο προσωπικό, σύγχρονα μηχανήματα και την 50χρονη οργάνωση και εμπειρία έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της πλήρους ανάλυσης και ενημέρωσης των απαιτήσεων του πελάτη με τις πιο συμφέρουσες προτάσεις για οικονομία 35% (απόσβεση των χρημάτων σας σε 2-3 χρόνια!) και ουσιαστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στα ήδη υπάρχοντα κουφώματα μη ενεργειακής διπλής υάλωσης η πρακτική της αντικατάστασης – ενεργειακής αναβάθμισης γίνεται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ σε ελάχιστο χρόνο με τιμές έκπληξη!!!Εξοικονόμηση ενέργειας

Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο της θερμικής ενέργειας που παράγουμε για να θερμανθεί ένα σπίτι δραπετεύει από το παράθυρο.
Συνεπώς για μια δόμηση με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας τα παράθυρα πρέπει να προσεχθούν πολύ ως προς το υλικό κατασκευής τους και τη συναρμολόγηση των κομματιών τους, αλλά και ως προς τη στεγανότητα τους.

Σε περιοχές με ιδιαίτερα θερμό ή ψυχρό κλίμα χρειάζεται τα παράθυρα να διαθέτουν τα κατάλληλα επιχρίσματα, για να αντιμετωπιστεί ο ήλιος του καλοκαιριού και το κρύο του χειμώνα. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια, φτιάχτηκαν κυρίως για να μην διαρρέει θερμότητα από το ζεστό εσωτερικό του σπιτιού προς τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.

Τον χειμώνα, αν το παράθυρο δεν μονώνει αρκετά το εσωτερικό του σπιτιού από το εξωτερικό κρύο, δημιουργείται στην επιφάνεια του παραθύρου μια εστία παραγωγής αέρα ψυχρότερου από ό,τι ο υπόλοιπος μέσα στο δωμάτιο. Ο κρύος αυτός αέρας, ως βαρύτερος, υποχωρεί προς τα κάτω και έτσι παράγεται ένα ρεύμα που κάνει όποιον στέκεται εκεί κοντά να νιώθει αρκετά δυσάρεστα, νομίζοντας ότι κάτι έχει μείνει ανοιχτό, ενώ στην πραγματικότητα είναι η θερμότητα που “ρέει” προς την ψυχρότερη γυάλινη επιφάνεια.

Είναι αληθινά απορίας άξιο με βάση ποια στοιχεία και προερχόμενα από ποια πηγή οριοθετήθηκαν οι δυνατότητες των υαλοπινάκων ώστε να καθοριστούν οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές θερμοπερατότητας των “ανοιγμάτων”. Δεδομένου ότι με τον όρο “ανοίγματα” ορίζει κανείς 80% υαλοπίνακα και 20% πλαίσιο ( αλουμίνιο, ξύλο, χάλυβα, pvc κτλ. ), φαντάζει σχεδόν παράλογο να αγνοεί κανείς τον παράγοντα που επηρεάζει κατά 80% το “προϊόν” άνοιγμα! Παγκοσμίως το ισχυρότερο δομικό υλικό σε εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο υαλοπίνακας.

Η Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ παρ. 14 αναφέρει:

“… η βελτίωση της συνολικής ενεργειακής απόδοσης ενός υφιστάμενου κτιρίου δεν συνεπάγεται αναγκαστικά συνολική ανακαίνισή του αλλά θα μπορούσε να περιορίζεται στα μέρη εκείνα που αφορούν κατεξοχήν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και τα οποία παρουσιάζουν ευνοϊκή σχέση κόστους – οφέλους.”

Πως λοιπόν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγνοήσει και ουσιαστικά να θέσει στο περιθώριο τον υαλοπίνακα ο οποίος κατεξοχήν μπορεί να επιτύχει ευνοϊκότερη σχέση κόστους – οφέλους από όλα τα υλικά που δύνανται να ενταχθούν στο προϊόν “άνοιγμα”;


Ωφέλη Ενεργειακής Διπλής Υάλωσης

Τα συνολικά οφέλη του ενεργειακού γυαλιού μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Αποδοτικότερη θερμομόνωση τον χειμώνα

Ευκολότερη ψύξη το καλοκαίρι

Μείωση του ετήσιου κόστους θέρμανσης και ψύξης έως και 35%


Ουσιαστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος

Μείωση έως και 70% της εισερχόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας που φθείρει χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα κ.α.

Ελάχιστη διαφορά κόστους από το διπλό γυαλί

Όμοια όψη με το απλό γυαλί

Εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας από τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων κατά τη χειμερινή περίοδο

Περιορισμός των φθορών που παρατηρούνται λόγω της έλλειψης θερμομόνωσης, όπως οι θραύσεις σωληνώσεων από τον παγετό, οι αποκολλήσεις επιχρισμάτων και χρωματισμών από συμπύκνωση υδρατμών στις ψυχρές εξωτερικές επιφάνειες.

Μείωση των δαπανών κατασκευής της εγκατάστασης θέρμανσης, που είναι ανάλογες με την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα

Μείωση των ελκυόμενων ρύπων στο άμεσο περιβάλλον του κτιρίου, αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον

Συνεισφορά Θερμομόνωσης

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ποσοστό συνεισφοράς του υαλοπίνακα στη θερμομόνωση του ανοίγματος είναι περίπου 200% μεγαλύτερο από αυτό του πλαισίου ( μια και το ποσοστό που καλύπτει το πλαίσιο είναι περίπου 20% του ανοίγματος, ενώ του υαλοπίνακα 80% ).

Άρα το λογικό είναι, κάποιος να στοχεύει περισσότερο στη βελτίωση της συμπεριφοράς του επικρατέστερου υλικού, γιατί έτσι η συμπεριφορά του συνολικού ανοίγματος θα επηρεαστεί θεαματικότερα προς το ευνοϊκότερο.
Δεύτερον, η θερμομονωτική βελτίωση του κουφώματος είναι ασυγκρίτως ακριβότερη ( με επίδραση στο 20% του ανοίγματος )σε σχέση με αυτή του υαλοπίνακα ( με επίδραση στο 80% του ανοίγματος ).

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εξοικονόμηση ενέργειας για κάθε 100euro που επενδύονται σε βελτίωση της υάλωσης, είναι περίπου 300% μεγαλύτερη από ίσης αξίας επένδυση στην βελτίωση της θερμομονωτικής συμπεριφοράς του κουφώματος. Το νούμερο αυτό είναι υπολογισμένο μόνο για τη θέρμανση, εάν συνυπολογίσει κανείς και τις δαπάνες τις ψύξης, τότε το νούμερο ξεπερνά τα 400%.

Τρίτον, η θερμομονωτική συμπεριφορά του πλαισίου μεταβάλετε όχι μόνο από την ποιότητα του υλικού ( αλουμινίου, ξύλο, PVC κλπ , αλλά και από το είδος της εφαρμογής. Δηλαδή άλλη θερμομονωτική συμπεριφορά θα έχει το ίδιο πλαίσιο εάν είναι ανοιγμένο, άλλη εάν είναι συρόμενο, επάλληλο, προβαλλόμενο, μονόφυλλο δίφυλλο κλπ. Ο υαλοπίνακας από την άλλη είναι πολύ απλούστερος, καθόσον για κάθε σύνθεση παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά και συνεπώς είναι πολύ πιο εύκολο να παραληφθεί από το μηχανικό, καθώς και να υπολογισθεί / προβλεφθεί η συμπεριφορά του.

Εφαρμογή - Εγκατάσταση

Ποιά είναι όμως τα τα βήματα και οι κινήσεις που πρεπει να γίνουν για την αναβάθμιση των παλαιών διπλών τζαμιών στα ήδη υπάρχοντα κουφώματα σας (Αλουμινίου – PVC - Ξύλινα) με ενεργειακή διπλή υάλωση;

Λαμβάνεται χοντρικά τα μέτρα από τα υπάρχοντα διπλά τζάμια (μικρή απόκλιση στις διαστάσεις δεν παίζει ρόλο στην τελική τιμή)

Επικοινωνείτε τηλεφωνικά και κλείνουμε ένα ραντεβού στην έδρα μας για να σας ενημερώσουμε για την ενεργειακή διπλή υάλωση και να σας δώσουμε την προσφορά μας

Εφόσον επέλθει η συμφωνία προκαταβάλλεται το 30% του κόστους και κλείνουμε ραντεβού στο οίκημα σας για την ακριβή καταμέτρηση από εξειδικευμένο προσωπικό που θα χρειαστεί μια ώρα το περισσότερο

Επικοινωνούμε μετά από 5 έως 7 εργάσιμες μέρες για την ακριβή μέρα και ώρα της παράδοσης και αντικατάστασης των ενεργειακών διπλών τζαμιών που δεν θα χρειαστεί (συνήθως) πάνω από 4 έως 6 ώρες.

Παραλαμβάνουμε την παλαιά διπλή υάλωση για ανακύκλωση και εξοφλείτε το υπόλοιπο ποσό